Välkommen till Lifepoint


Qigong

Om Qigong

Kurser i Qigong

Qigong för företag

Ledarutbildning

Mindfulness

Om Mindfulness

Mindfulness för företag

Resor

Nerja, Spanien

Presentkort

Inspelat material

Elevsida

Boka kurs härPrenumerera på nyhetsbrev
Namn:

E-post:
Hur hittade du LifePoint?Följ oss här på Facebook!

Sitemap

Admin

Qigong & mindfulness på Gotland

Välkommen att vara med på kursen Qigong & Mindfulness i vackra medeltidsstaden Visby på Gotland! Visby är kanske Sveriges vackraste stad, med dess fantastiska ringmur och känsla av medeltid, solen som går ner i havet i väster, en underbar botanisk trädgård, vackra hus med rosor längs gatorna.

Inget nytt datum bestämt!

Ja, mycket mer kan sägas och även upptäckas i denna vackra lilla stad. Och här, alldeles vid havet, vid botaniska trädgården och Gotlandsänget kommer vi ha kursen Mindfulness & Qigong. Vi får chansen att uppleva Visby när sommaren är kvar, men mesta turisterna åkt hem. Perfekt att gå sköna upptäckarvandringar längs rosenväxta gator, göra Qigong i gröngräset vid ringmuren.

Vad kursen ger

Kursen i Qigong & Mindfulness på Gotland är ett utmärkt tillfälle att få lära sig mindfulness och Qigong och samtidigt uppleva vacker plats att vara på. Du kommer att få lära dig grunderna i mindfulness och Qigong, upptäcka hur skönt det är att vara i närvaro och att uppleva med alla sinnena. Kursen vänder sig både till dig som inte har provat mindfulness eller Qigong förut eller som gjort det och vill återknyta kontakten med nuet. Det är också ett skönt sätt att få med sig ett förhållningssätt som du har med dig i vardagen. Vi kommer göra sköna övningar i Qigong som du också får med dig till vardagen hemma.

Vad mindfulness är för oss

Att vara medvetet närvarande är ett tillstånd av lugn, njutning, upplevelse och nära möten. Mindfulness kan alltså vara att sitta i en egen meditation, att vara fullt närvarande i mötet med en annan människa, att uppleva smaker, dofter, skönhet och känslor. Det är också att fullt ut acceptera sig själv, andra och tillvaron som den är. När vi gör det kan vi se situationen helt klart, utan förutfattade meningar, och behöver vi göra några förändringar har vi då en mycket bättre utgångspunkt

Vad är Qigong

Qigong är sköna och läkande rörelser som har positiva effekter på hälsan. Qigong lär oss släppa stress och ger även möjlighet att öka rörligheten, vara närvarande i nuet, öka kroppsmedvetenheten och även öka sin energi. Qigong kan även ses som närvaro i rörelse. Qigong är ett perfekt komplement till mindfulness och får oss att gilla att vara i kroppen. Qigong har funnits och använts i flera tusen år och som det även finns gott om vetenskaplig forskning på.

Var vi kommer att vara

I vackra medeltidsstaden Visby på Gotland. Kursen utgår från Hotellet Breda Blick, se Boende. Med perfekt läge alldeles vid Botaniska Trädgården i Visby och vid Gotlandsänget där vi kommer göra Qigong och promenera, liksom på den fina strandpromendaden vid ringmuren.

Boende

Vill man så kan man bo på Hotell Breda Blick, ett fint och vackert beläget hotell med klass. Sommartid finns det inget boende i Visby som slår Breda Blick! Inget rum är det andra likt vare sig till utformning eller möblemang. En del har kakelugn, veranda, balkong eller en fantastisk utsikt. Breda Blick har ett fantastiskt läge vid Botaniska parken och Gotlandsänget, en park som sträcker sig ned till Ringmuren med havet och strandpromenaden på andra sidan. Hotellet har en sekelskiftesstämning som skapar fin känsla och ger oss extra upplevelser att njuta av. Alla rum håller god hotellstandard och har bredbandsuppkoppling via kabel. Breda Blick har dessutom en stor härlig trädgård man kan sitta i. Läs mer och se bilder på boendet här (nytt fönster öppnas) ».

Kursledare:

Lasse Björklund, mindfulnessinstruktör, Qigonglärare och individuell coach

Datum

Inget nytt datum bestämt!.

För studenter

Stipendieplats finns för dig som student. Du betalar ej något för själva kursen. För att vara med och ansöka om plats behöver du motivera varför du vill åka med.

Kommentarer från LifePoints andra kurser med Qigong och mindfulness i Sverige:

”Ledarna var kunniga, kärleksfulla och inspirerande, kompletterade varandra på ett lugnt och behagligt sätt med behagfulla röster”
”Kursupplägget med bra balans mellan teori och praktik varvat med Qigong var mycket inspirerande och lätt att fördjupa sig i”
”Underbara ledare”
”Fantastiskt, platsen och maten var super!”
”Maten har varit toppen, underbar plats”
”Fantastisk fin plats perfekt för den här typen av kursinnehåll”
”Tusen tack!”Tillbaka »

© LifePoint AB
www.lifepoint.se      info@lifepoint.se     Senast uppdaterad: 2014-12-03