Qigong

Qigong är en träning för ökad hälsa och medvetenhet. För många är det ett sätt att hantera stress, bli mer närvarande i kroppen och få ökad rörlighet. Qigong är dokumenterat effektivt för att uppnå bättre hälsa och avspänning. LifePoint lär ut en helhetsträning som går ut på följande:

Hantera stress
Minska spänningar och värk i nacke och axlar
Öka rörlighet och smidighet
Få ökad kroppsmedvetenhet
Få en djupare stillhet
Ökad närvaro i nuet
Få mer energi och livslust

Om Qigong

Qigong (som uttalas chi gång) kommer ursprungligen från Kina och betyder ungefär Träning i att öka sin livsenergi. Qi betyder just livsenergi och Gong betyder träning och övning. Qigong bygger på tusentals års erfarenhet och det finns de som säger att Qigong började för 5 000 år sen. Det man med säkerhet vet är att rörelserna finns beskrivna i en bok skriven för ca 2 500 år sen. Karaktäristiskt för Qigong är de långsamma rörelserna och de är nyckeln till kroppsmedvetenhet och närvaro.

Zhineng Qigong

Den form som LifePoint lär ut kallas Zhineng (chi neng) Qigong och är mycket mer än en serie sköna och långsamma rörelser. Det är en modern medicinsk Qigong som ändå har tusenåriga rötter och har skapats av Dr Ming Pang i Kina. Zhineng Qigong är en enkel, effektiv och mycket populär Qigongform som dessutom vunnit pris i Kina som den mest effektiva Qigongformen för att uppå bra hälsa. Zhineng betyder för övrigt intelligens och visdom. Läs mer här »

Forskning på Qigong

Mycket forskning om positiva effekter av Qigong har gjorts både i Sverige och i hela världen. I Sverige bland annat på Karolinska Institutet och Sahlgrenska sjukhuset. Qigong i Läkartidningen » Forskning på Qigong (på eng) »

Qigong för företag


Gå till Qigong för företag »
Tillbaka »


© LifePoint AB     www.lifepoint.se
Senast uppdaterad: 2020-07-20