Zhineng Qigong

Zhineng Qigong är en av världens mest utövade Qigongformer. Den är dokumenterat effektiv för att uppnå bättre hälsa och avspänning och har även prisats som den Qigongform som bäst leder till förbättrad hälsa. LifePoint lär ut Zhineng Qigong på ett skönt och effektfullt sätt som är anpassat till vårt västerländska sätt.

Om Zhineng Qigong

Zhineng Qigong kommer från Kina. Ordet zhineng (uttalas chineng på svenska, djörneng på kinesiska) betyder intelligens och visdom. Den som skapade formen heter Dr Ming Pang och var initierad i 19 olika Qigongformer och utifrån det bästa från respektive form skapade han Zhineng Qigong, som är en modern medicinsk Qigong vilket betyder att det syftar till läkning och förbättrad hälsa.

Dr Ming Pang är utbildad i både västerländsk och österländsk medicin och var grundare till sjukhus i Kina där Qigong var den huvudsakliga behandlingsformen och över 50 000 människor behandlades där med mycket goda resultat. Tyvärr pga den kinesiska politiken tvingades många inrättningar som var ett hot mot myndigheterna upphöra och sjukhuset stängdes.

Zhineng Qigong har spridits ut i världen till att bli kanske den största och mest förekommande Qigongformen i världen. I Sverige är den mycket vanlig och populär mycket på grund av att man uppnår resultat för förbättrad hälsa. Zhineng innehåller sköna och långsamma rörelser som i sig har tusenåriga rötter

Forskning på Zhineng Qigong

Mycket forskning om positiva effekter av Zhineng Qigong har gjorts både i Sverige och i hela världen. I Sverige bland annat på Karolinska Institutet och Sahlgrenska sjukhuset. Här kan du läsa mer om forskning på Qigong »

LifePoints undervisning

LifePoint undervisar i Zhineng Qigong just för dess positiva effekt på hälsan. LifePoints grundare Lasse Björklund har själv erfarenhet hur mångåriga och starka problem av stress som migrän, spänningshuvudvärk, ständiga förkylningar och magproblem kunde upphöra. Likaså försvann en axelskada han haft i många år. Även övriga lärare som undervisar på LifePoint har sina erfarenheter med hälsoförbättringar.

LifePoints syfte är att vara en hjälp för alla som vill slå om från stress till lugn, och vill få ökad närvaro i kroppen och i nuet. Fysisk träning blandas med energiarbete, som till stor del handlar om att öka flödet av livsenergi (Qi). LifePoints undervisning innehåller också meditation, hållning och givetvis träning för ökad rörlighet. Vill du ha info om kurserna eller vill se tider, priser och anmälan så klicka på länkarna nedan. Varmt välkommen att vara med!Allmän info om våra Qigongkurser »

Till tider, priser & anmälan »

Tillbaka »


© LifePoint AB     www.lifepoint.se
Senast uppdaterad: 2017-07-11